Valuta

Sök land eller valuta i världen.


Valutahandel online

Att handla med valutor online är något alla kan göra idag. Tidigare var det en marknad öppen endast för stora aktörer, men valutahandel är nu något du kan göra hemifrån vid din egen dator online. Och du behöver inte lika mycket pengar för att komma igång som för handel på aktiemarknaden.

OBS! Att handla med valuta är förenat med risk att förlora pengar.

Handel med valutor möjligt 24 timmar om dygnet

Marknaden för handel med valutor är öppen betydligt längre tidsperioder än aktiehandeln. Måndag morgon öppnar handeln i Sydney och för dig som bor i Sverige kan du börja handla före jobbet, på lunchen, sent på natten. Marknaden är öppen hela veckan tills fredagens stängning i New York. Tider då du inte har möjlighet att sitta och handla online kan du lägga in s.k. stop-loss nivåer så att du vid kraftiga fall för valutan automatisk säkrar upp dina pengar.

Investera med hävstångseffekt

Nästan alla valutamäklare erbjuder belåningsmöjligheter som gör att du kan handla valuta med upp till 400 ggr ditt eget kapital. Om du exempelvis sätter in 2500 kr för att handla med så får du tillgång till hela 1 miljon att investera, en s.k hävstångseffekt. En annan fördel som erbjuds via valutahandeln är att det ofta är utan kommissioner och transaktionsavgifter som annars äter upp vinster.

Välja valutamäklare

Det finns en uppsjö med valutamäklare som erbjuder handelstjänster för valutahandel online. Vi tipsar om ett par av de mest populära här.

eToro
Hos eToro kan som är nybörjare öppna ett gratiskonto där du får $10 000 i fiktiva medel att träna med. De erbjuder också mycket utbildningsmaterial i form av videoklipp, forum och gratis onlinekurser. Som ny användare får man bonus på sin första insättning. Se deras hemsida för aktuella bonusar.
>> Gå vidare till eToro

Plus500
Plus500 är en handelsapplikation där du kan handla CFDs. Du kan öppna ett demokonto gratis och testa systemet. När du sen är redo att börja så kan man enkelt sätta in pengar med kreditkort, MoneyBookers eller överföring från bank. Alla kurser uppdateras i realtid och du får fasta spreads. Plus500 erbjuder hävstångseffekt. Med den får du en större köpkraft vilken kan ge högre avkastning men också innebär högre risk.

Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.
>> Gå vidare till Plus500

OptionBit
OptionBit är en nättjänst där du kan handla med valutor, råvaror och olika index. De har bra kurser för att lära sig mer om hur olika valutapar, råvaror och index hänger ihop. En viktig faktor för att lyckas med binary trading är utbildning. Läs på innan du börjar med trading. Du kan börja med ett gratis $500 demokonto och lära dig grunderna innan du satsar egna pengar. Öppna ett gratis konto så får du en e-bok som hjälper dig komma igång. Hela plattformen är webbaserad. Du behöver inte ladda ner något program.
>> Gå vidare till OptionBit

Valuta är en beteckning på betalningsmedel för ett eller flera av världens länder.
Ett lands valuta förkortas ofta till en valutakod bestående av tre tecken.

Valuta A-Ö | Valutakod A-Ö | Land A-Ö | Aktuella valutakurser | Integritetspolicy